Erzurum Peynir Helvasını Denediniz mi?

14-01-2019 16:10
Erzurum Peynir Helvasını Denediniz mi?

Peynir Helvası

 

Kahvaltının, makarna soslarının ve atıştırmalıkların olmazsa olmazı peynir, tatlılarda da şahaneler yaratıyor. Peynir kullanılarak yapılan tatlı çeşitleri, kendilerine özgü lezzetleriyle tatlı dünyasında özel bir yere sahip.

Üzerinde yaşadığımız coğrafyada eşsiz yöresel lezzetler avına çıkacak olsak sık sık yolumuzun düşeceği Erzurum, peynirle yapılan tatlılar konusunda da iddialı. Zengin Erzurum mutfağına ait olan peynir helvası, hazırlanışında kullanılan malzemeler ve yapılış yöntemiyle diğer yörelere ait olan peynir helvalarından ayrılıyor. Erzurum’un peynir helvasını farklı kılan en önemli unsur, yöreye özgü olan civil (çeçil) peyniri.  Yağsız çiğ sütten elde edilen civil peyniri tel tel ayrılan bir forma sahiptir ve deyim yerindeyse peynir helvasının her şeyidir.

Erzurum peynir helvası için az malzemeyle yaratılan büyük lezzet desek yanlış olmaz. Bu eşsiz tat çok fazla malzeme ve komplike pişirme süreci gerektirmeden hazırlanır. Bununla birlikte gerçek bir Erzurum Peynir Helvası tadı için orijinal ve doğal malzemeler kullanmak ve hazırlanış sürecindeki bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Süper marketlerden rastgele satın alacağınız herhangi bir peynir çeşidiyle yapacağınız tatlı, kuşkusuz orijinal Erzurum peynir helvası olmayacak, o tadı vermeyecektir. Güvenilir üreticilerin doğal ürünler ve doğal, geleneksel yöntemlerle hijyenik ortamlarda yapıp müşterilere sunduğu peynir helvaları bu tadı Türkiye’nin her yerine taşıyor.

 

İster Kahvaltıda İster Misafir İkramlarında

 

Tatlıseverlerin tadını ve farkını takdir edecekleri Erzurum peynir helvası özellikle Erzurum’da kahvaltılık ürün olarak da tüketiliyor. Güne tatlı ve enerjik bir başlangıç için kahvaltı sofralarınızı içeriği doğal olan peynir helvasıyla taçlandırabilirsiniz.

Çat kapı gelen misafirleri farklı bir lezzetle şaşırtmak için de peynir helvasından faydalanılabilir. Bu özgün lezzet, alışılmış ve sıradan tatları gölgede bırakacaktır.

Hazır olarak satın aldığınız peynir helvası doğal ise, yani koruyucu katkı maddesi içermiyorsa uzun süre bekleme sonucu küflenecektir. Bu nedenle peynir helvasını soğuk ortamda saklamak, fazla bekletmeden tüketmek gerek. Lezzeti doğallığından ve orijinalliğinden gelen yöresel ürünleri bulabileceğiniz online mağazamızdan gerçek Erzurum peynir helvasına ulaşabilirsiniz. Doğal peynir helvası ve Peynir Helvası Fiyatları bilgisi için sitemizi incelemeyi ihmal etmeyin.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.