Eşsiz Lezzetiyle Meşhur Erzincan Tulum Peyniri

27-11-2018 15:54
Eşsiz Lezzetiyle Meşhur Erzincan Tulum Peyniri

Erzincan Tulum Peyniri

 

Tadı ve faydalarıyla peynir çeşitleri arasında özel bir yere sahip olan Erzincan Tulum Peyniri, Erzincan’ın başta Kemah, Tercan, Munzur, Çimen, Çayırlı olmak üzere yüksek rakımlı yaylalarında yetiştirilen koyunların sütünden elde edilir.  Erzincan tulum peynirinin kendine özgü tadı, yapımda kullanılan süt, maya ve tuzun farkından ileri gelmektedir. Ülkemizdeki toplam koyun miktarı içinde en yüksek popülasyona sahip tür olan Karaman koyununun sütü, Erzincan tulum peynirinin eşsiz tadını oluşturan bileşenlerden biri. Geviş getiren hayvanların ön midesi olan şirdenden adını alan şirden mayası da Erzincan tulum peynirinde tat farkı yaratan unsurlardan. Şirden mayası yalnızca sütle beslenen buzağıların şirdenlerinden elde edilen bir maya türüdür. Vücuda yararlı bakteriler ve sindirim enzimleri ihtiva eder. Yapımında bu mayanın kullanıldığı gıdalar, bağışıklık sistemini güçlendirici özellik taşır. Erzincan tulum peynirini özel kılan bir diğer malzeme ise Kemah tuzudur. Üretim aşamasında hiçbir yapay katkı maddesinin ve kimyasalın kullanılmadığı bu tuz, ağır metal içermez. Bu yönüyle Kemah tuzu Erzincan tulum peynirine tat vermekle kalmaz, peynirin besin değerlerini de arttırır. Geleneksel yapım yöntemi olan peyniri küçükbaş hayvan derisinde bekletmek de, Erzincan tulum peynirine kendine has tadını veren etkenlerden biri.

 

Erzincan’dan Bütün Türkiye’ye Yayılan Lezzet

 

Erzincan Tulum Peyniri üretimi günümüzde sadece Erzincan’da gerçekleştirilmiyor.  Bingöl, Erzurum ve Konya civarlarında da Erzincan tulum peyniri üretimi yapılmaktadır. Şavak peyniri olarak da adlandırılan Erzincan tulum peyniri diğer tulum peyniri çeşitlerine göre daha serttir ve sarıya çalan bir renge sahiptir. Erzincan tulum peyniri içeriğindeki yüksek oranda kalsiyum, B12, protein ve demir sebebiyle kemik erimesine ve çeşitli diş problemlerine karşı oldukça faydalıdır. 100 gr tulum peynirinin içerdiği protein miktarı yaklaşık olarak 250 gr etin ihtiva ettiği protein miktarına eşittir. Sindirimi süte kıyasla daha kolay olan Erzincan tulum peyniri sindirim sistemini düzenleyici işlev görür ve birçok mide rahatsızlığına karşı bire birdir. İçeriğindeki kalsiyum kemik ve diş üzerinde olumlu etkiye sahip olmakla kalmaz, ayrıca kas ve sinir sisteminin sağlığı için de önem taşır.

 

Sofralarınızda Erzincan Tulum Peynirine Yer Açın

 

Lezzeti ve faydalarıyla beslenme rutininiz içinde mutlaka bulundurmanız gereken Erzincan Tulum Peyniri Siparişini web sitemizden verebilir, sofralarınızı bu lezzetle şenlendirebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.