Gerçek Mıhlama Lezzeti İçin Mıhlamalık Tel Peynir

28-01-2019 17:40
Gerçek Mıhlama Lezzeti İçin Mıhlamalık Tel Peynir

Mıhlamalık Peynir

 

Bol yeşille taçlanmış Karadeniz Bölgesi’ne gidiyoruz. Kıyılarından hırçın dalga seslerinin hiç eksik olmadığı Karadeniz, kendine özgü kültürüyle ülkemizin en renkli bölgelerinden biri kuşkusuz. Diğer pek çok alan gibi mutfak kültürü de ilgi çekici olan bu yöre, bereketli Karadeniz’in nimetlerinden bolca istifade ediyor. Karadeniz mutfağı denilince akla ilk olarak hamsi gelse de elbette bu kültüre kendi kişiliğini veren tek unsur deniz mahsulleri değil.

Benzersiz lezzetiyle ünü Karadeniz sınırlarını aşan mıhlama, bu bölgeye özgü önemli tatlardan biri. Mıhlamayı bu kadar özel kılan, yapımında kullanılan malzemeler ve yapım yöntemindeki detaylar. Kullanılan peynir çeşidi mıhlamanın tadı ve kıvamı üzerinde büyük etkiye sahip. Bu yemeğin en belirgin özelliği tel tel bir formda sakız gibi uzamasıdır. Ona bu kıvamı veren malzeme peynir olduğu için beyaz peynir, lor peyniri gibi peynir çeşitleriyle mıhlama yapılmaz. Bu lezzetin ortaya çıkmasında Mıhlamalık Peynir kullanılmakta.

 

Mıhlama Nasıl yapılır?

 

Genellikle kahvaltıda tercih edilen mıhlama hem sağlıklı hem de doyurucudur, güne enerjik bir başlangıç yapmayı sağlar. Mıhlamalık peynirin içeriğinde bulunan kalsiyum, B grubu vitaminleri ve protein, mıhlamanın vücuda sağladığı yararlar hakkında fikir edinmemize yardımcı oluyor.  Özellikle iskelet sistemi sağlığı için son derece önemli olan bu besin öğeleri, mıhlamanın içinde lezzetle buluşuyor.

Az malzemeyle yaratılan bu eşsiz tat için öncelikle mısır unu, tavada eritilmiş tereyağında rengi dönene kadar kavrulur. Yeterince kavrulan mısır ununa, karışım sıvı hale gelene kadar bir miktar soğuk su ilave edilir. Su kaynadıktan sonra Mıhlamalık Peynir azar azar eklenir. Orta şiddetteki ateşte sık sık karıştırılarak pişirme işlemine devam edilir. Tereyağı renk alıp üste çıktığında mıhlama servise hazır hale gelmiş olur.

Gerçek bir mıhlama lezzeti için bu lezzete özel peynir kullanımı şart. Tuzlu olan ve eridiğinde uzayacak kıvama gelen mıhlamalık tel peynir, orijinal tada ulaşmanıza yardımcı olacak. Hem lezzet hem de sağlık için mıhlamalık tel peynirin hiçbir katkı maddesi kullanılmadan imal edilmiş olması şart. Katkı maddesi içermeyen mıhlamalık peynirle meydana getireceğiniz tatlar, lezzetini doğallıktan alacaktır.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.