Kıtlama Çay Keyfi İçin Erzurum Kıtlama Şekeri

03-12-2018 17:17
Kıtlama Çay Keyfi İçin Erzurum Kıtlama Şekeri

Erzurum Kıtlama Şeker

 

Kıtlama usulü çay içmek kökeni çok eskiye dayanan, Asya kültürüne özgü bir gelenektir. Ülkemizde Erzurum şehriyle özdeşleşmiş olsa da kıtlama çay içme alışkanlığı Erzincan, Kars, Bingöl, Ağrı, Bayburt, Van ve Muş’ta da karşımıza çıkmakta. Kıtlama usulünde şeker, çayın içine karıştırılmaz. Çay, bir parça şeker ağızda bekletilerek içilir. Bütün bir çay içme sürecine eşlik etmesi gerektiği için ağızda bekletilen şekerin çabuk çözünmemesi gerekir. Bu sebeple kıtlama çay içerken bu usul için özel olarak üretilmiş şeker kullanılır. Erzurum Kıtlama Şeker, kıtlama çay içme keyfini tam olarak deneyimleyebilmenize olanak tanıyan bir şeker çeşididir. Diğer çay şekerlerine göre çok daha sert ve uzun olan Erzurum kıtlama şekeri, özel makaslarla kesilerek küçültülür.

 

Neden Kıtlama?

 

Kıtlama çay içme usulünün ortaya çıkış sebebi hakkında çeşitli rivayetler mevcut. Orijini hakkında kesin bilgi verilemese de bu yöntemle çay içmenin günümüzdeki tercih sebeplerinden bahsedilebilir. Kıtlama çay içen pek çok kişi için şekerin çayın içinde çözünmesi, çayın kendine has aromasının damakta hissedilmesini engelliyor. Şekerin çay içinde çözünmek yerine ağızda tutulması çayı, kokusu ve tadı yok olmadan içmeye olanak tanıyor. Bu yöntemde daha az şeker tüketiliyor oluşu çay içme keyfini ekonomik kılıyor. Bu da kıtlama usulü çay içme alışkanlığının sebeplerinden biri olarak sayılabilir. Başlı başına bir kültür öğesi olan kıtlama, yüzyıllardır süregelen bir gelenek. Kendine has özellikleri olan bu yöntemde en az miktarda şekerle en çok miktarda çay içmek maharet göstergesi sayılıyor. Kıtlama usulü çay içme kültürünün yaygın olduğu yörelerde çay, çay kaşığıyla servis edilmez. Şekil ve yapı olarak klasik çay şekerinden çok farklı olan Erzurum Kıtlama Şekeri ise çayı kıtlama yöntemiyle içebilmek için olmazsa olmaz.

 

Çay Keyfini İkiye Katlayın

 

Dünya genelinde hemen hemen her kültür içinde kendine yer bulan çay, köklü geçmişe sahip bir içecek olarak karşımıza çıkıyor. Farklı kültürlerde benimsenen farklı çay hazırlama ve servis yöntemlerinin amacı çayın kendine özgü aromasını koruyarak, çay içiminden alınan hazzı en üst seviyeye çıkarmaktır. Kıtlama usulü de bu amaca yönelik işleve sahip bir yöntem olarak öne çıkıyor. Çay keyfini arttıracak kıtlama şekerine ve Erzurum Kıtlama Şekeri Fiyat bilgisine sanal mağazamızdan ulaşabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.