Yöremizden Sofranıza Erzurum Ürünleri

08-11-2018 15:54
Yöremizden Sofranıza Erzurum Ürünleri

Erzurum Ürünleri

 

Metropol yaşantısı ilk önce sağlığı tehdit ediyor.

Uzun süreler raflarda satılmayı beklemeleri için eklenen katkı maddeleri, yoğun iş temposu nedeniyle hazır gıda tüketimine eğilimin artışı, pazar tezgâhlarında ilaç kalıntıları ve hormon takviyeleri ile şişirilmiş bizi bekleyen sebze ve meyveler, GDO’ lu ürünler çocuklarımızı ve bizi hasta etmektedir.

Bedenin hücre yapısına zarar vererek kalıtımsal hastalıklar oluşturuyorlar. Kötü beslenme, gelecek nesillerin daha doğar doğmaz şeker ya da kalp hastası olarak dünyaya gözlerini açmalarına neden oluyor. Ayrıca görme bozuklukları, böbrek rahatsızlıkları, tansiyon gibi onlarca hastalık ile doğuyor ve geleceklerine bu bozuk hücre yapısını miras bırakıyorlar.

Doğal ve sağlıklı beslenme ise, Anayurdumuz olan Anadolu’nun bize en güzel mirasıdır. Özellikle Erzurum Ürünleri yöresel gıdalarının, peynirlerden ballara, pestilden pekmezlere, sucuklardan kavurmaya kadar çok geniş bir ürün yelpazesi vardır.

 

Doğal Erzurum Ürünleri

 

Üç tarafı denizlerle çevrili, coğrafi konumu ve özellikleri esasıyla dört mevsimin yaşandığı güzelim ülke topraklarımızda dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan çeşitlilikte bitki türleri yeşermekte ve buna bağlı olarak hayvan ürünleri (bal, süt, et, peynir vb.) üretilmektedir. Siz de kendiniz ve çocuğunuz için, yaşlı anne babalarımız için geleceğimizin sağlığı için sağlıklı beslenmek isterseniz Doğal Erzurum Ürünleri ile tanışmalısınız.

Organik bal, peynir, sucuk ve dut pestili gibi eşsiz tatlarda ki yöresel lezzetleri mutfağınıza almak isterseniz, yine bu bölgede yetişen idrar söktürme ve bağırsakları çalıştırma özelliği bulunan Çaşır otundan yapılan ayran çorbasını şifa amaçlı beslenme listenize eklemek isterseniz. Göğermiş peyniri ve civil peyniri ile kahvaltınıza Anadolu tatları katmak isterseniz doğru adrestesiniz.

Ayrıca kan şekerini düşürücü, stres azaltıcı özelliği ile bilinen Aşotu’da bu bölgede bilinen ve kullanılan şifa kaynağı bir bitkidir. Aşotu iştah verici ve cinsel gücü arttırıcı etkisi nedeniyle uzun yıllardır insanlar tarafından kullanılmaktadır.

 

Erzurum Yöresel Sipariş

 

Kavurma söz konusu olduğunda ilk aklımıza Doğu Anadolu Bölgesi gelmektedir. Yaylalarda ki taze otlarla beslenen büyük baş hayvanlar titizlikle kesilir. Özel baharatlar ile hazırlanan bu sucuk ve etlerin tadı Türkiye’de ki diğer her bölgede ki etlerin tadından kat be kat daha güzeldir.

Doğa harikası Anadolu’nun bize mirası doğal ve organik besinleri Erzurum Yöresel Sipariş için sitemizden sipariş ederek, kendiniz ve sevdikleriniz için sağlık dolu bir adım atabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.