Zeytinde Ödüllü Lezzet

19-11-2018 17:37
Zeytinde Ödüllü Lezzet

Yusufeli Zeytini

Bir gıda olmasının ötesinde zeytin, yüzyıllardır her kültürün mitolojisinde kendine yer bulmuş, birtakım kavramların ve değerlerin simgesi olmuş durumda. 1000 yıla kadar yaşayabilen zeytin ağaçları insanlığa her çağda değişik alanlarda ilham vermiştir. Zeytin ağacı, bereket, asalet, barış, sadakat, dayanıklılık, bilgelik gibi kavramlarla özdeşleşmiştir. Bu değerli ağacın meyvesi olan zeytinler ise tatları ve faydalarıyla beslenme rutinimizin önemli bir parçası. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan zeytin yetiştirildiği bölgeye göre farklı çeşitlere sahip. Zeytin üretiminde dünyada 4. sırada yer alan ülkemizde en değerli zeytin türlerinden biri Yusufeli Zeytini. Üstün lezzet ödülü ile lezzeti tescillenen bu zeytin çeşidi üzerindeki ilgiyi sonuna kadar hak ediyor.

 

Artvin’den Bütün Türkiye’ye Rakipsiz Bir Lezzet

 

Yusufeli Zeytini, Artvin’in mikroklima özelliği taşıyan Çoruh havzasında yetiştirilen zeytin ağaçlarından elde edilmektedir. 2006’da gerçekleştirilen biri uluslar arası üç yarışmada ödüle değer görülmüştür. Bu zeytinlerin belli başlı özellikleri arasında ilaç kullanılmadan yetiştirilmesi sayılabilir. Bu bakımdan organiktirler. Tadıyla diğer zeytin türlerinden açık ara farkla önde olan bu zeytin çeşidi TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gıda Enstitüsü tarafından yürütülen "Türkiye Menşeli Sızma Zeytinyağları İçin Referans NMR Yöntemleriyle Otantisite ve Orijin Belirleme Metotlarının Geliştirilmesi Projesi” kapsamında araştırma konusu yapılmıştır.


 

Yusufeli Zeytini Özellikleri

 

Butko zeytini olarak da bilinen Yusufeli Zeytini Özellikleri bakımından diğer türlerden keskin çizgilerle ayrılır. Bu zeytinler iridir ve hem ham hem işlenmiş halde tüketiciye sunulur. Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü alanlar dışında fazla yetiştirilme alanı yoktur. Ağaçlar meyve verdiği yılı takip eden yıl ya hiç meyve vermez ya da çok az meyve verir. Bol miktarda A, D, E, K vitamini ve Omega 6 içerir. İçeriğindeki E vitamini sayesinde hücre yenilenmesine katkıda bulunur. Bu da yaşlanmayı geciktirici etki yaratır. Antioksidan özelliğe sahip olduğu için başta kalp ve şeker hastalıkları, kanser ve bulaşıcı hastalıklar olmak üzere pek çok rahatsızlığa karşı koruyucudur. Sindirim sistemi üzerinde çeşitli bakımlardan olumlu etkiye sahiptir.

 

Kahvaltı Sofralarınızı Taçlandırın

 

Damağınızı şenlendirirken vücudunuza türlü yararlar sağlayacak bu zeytinler beslenme rutininizde bulundurulması gereken tatlardan. Uygun Yusufeli Zeytini Fiyatları ile sahip olabileceğiniz ödül sahibi bu lezzete sofralarınızda yer açın.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.